Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 200 g de farine T 130
- 10 g de sel
- 20 g de beurre
- 100 g d'abricots secs moelleux, coupés en deux
- 100 g de pistaches vertes, émondées
- 100 g de noisettes
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9169 kJ / 2170 kcal
- Białko
- 88 g
- Węglowodany
- 446 g
- Tłuszcz
- 128 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pitas libanaises
2u. 20min
Pain noir aux graines
2 godz. 45 min
Boules de fromage aux herbes à l'huile d'olive
Brak ocen
Baguette viennoise
2h 30min
Dinner rolls anglais
3u. 35min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3 Std.
Soda bread irlandais
45min
Petits pains au lait
1h 45min
Pain de légumes
1h 45min
Soda bread irlandais alias le pain paresseux
35min
Levain de blé aux pommes
72 godz. 20 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min