![Pain polka pistaches-abricots-noisettes Pain polka pistaches-abricots-noisettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0fe7f057d36872ff07ad5c21624ff28a/Derivates/5c8fc91128d8913df82d335ec962521b79467683.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 200 g de farine T 130
- 10 g de sel
- 20 g de beurre
- 100 g d'abricots secs moelleux, coupés en deux
- 100 g de pistaches vertes, émondées
- 100 g de noisettes
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9169 kJ / 2170 kcal
- Białko
- 88 g
- Węglowodany
- 446 g
- Tłuszcz
- 128 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins anglais
4h 10 min
Pain noir aux graines
2 Std. 45 Min
Ciabatta italienne
3h 40 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Baguette en épis au sésame
15 Std. 45 Min
Pain de seigle
4h 10 min
Biscuits au sucre de coco
55 min
Tourte auvergnate au seigle
4 Std. 45 Min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Bagels américains
2h 50min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min