Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune, le zeste et le jus
- 400 g de sucre en poudre
- 800 g de carottes, coupées en morceaux (3 cm)
- ½ gousse de vanille (les graines seulement)
-
20
g de rhum (opcjonalnie)
lub 20 g de cognac (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 925.7 kJ / 221.3 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 63.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de pastèque
30min
Marmelade aux 3 agrumes
6h
Confiture de Noël à l'orange
1 Std.
Confiture pomme et citron à la vanille
40min
Confiture melon-anis
6h
Confiture tomate-vanille
1 Std.
Confiture de potiron à l'orange
6 Std. 45 Min
Gelée de raisin
6h
Confiture poire-anis
1 Std. 30 Min
Marmelade de citron
45min
Confiture courge-orange
6h
Confiture de tomates vertes
24h