Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g d'eau
- 8 g de levure boulangère fraîche
-
180
g de farine de blé T45
lub 180 g de farine de blé T55 - 200 g de farine de blé dur
- 200 g de ricotta fraîche, égouttée
- 8 g de sel
- huile d'olive, pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 920.9 kJ / 218 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 418.8 mg
Alternatywne przepisy
Baguette tradi'graines
3h 30min
Pain aux noix
3h 15min
Pain aux pistaches
3h 15min
Pains du Sud en 2 façons
1j 25 menit
Pain aux oignons
5h 30min
Pain coco aux fruits secs
2h 55 min
Pain aux graines
5h
Pain tressé aux olives
5h
Pain nordique
1j
Brioche tressée aux cerises et zestes d'agrumes confits
5h
Petits pains aux raisins
24h
Pain complet ultra-moelleux
2h 15 min