Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 300 g di cavolo nero, pulito e a pezzi
- 2 uova
- 80 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 100 g di acqua fredda
- olio di arachidi q.b.
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 379.8 kJ / 90.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 63.4 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di cavolfiore al forno
30min
Melanzane alla messinese
30min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Schiacciatina zucca e carote
45min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35min
Quiche alle cipolle
1h 30min
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40min
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30min
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50min
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Crumble di panettone con crema al mascarpone e miele
20min
Polpette di cavolo viola
1h 30min