Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 150 g di polpa di zucca a pezzi
- 100 g di carote, pelate e a pezzi
- 300 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 uovo
- 170 g di farina tipo 00
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 378.7 kJ / 90.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 170.7 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di cavolo viola
1h 30min
Frittelle di cavolo nero
30 min
Rotolo ai piselli
50 min
Pane agli spinaci
3 Std.
Focaccia alle carote
3u. 30min
Biscotti alle nocciole e fondente (senza lattosio)
35 min
Burger di cavolo nero
45 min
Cotolette di sedano rapa con crema di patate (senza lattosio)
35 min
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3h 20 min
Focaccia integrale con cipolle e peperoni
3h 20 min
Focaccia cipolle e zucca
2h
Pane alla zucca e mandorle
5h