Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokomousse
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 4 Eier
- 50 g Birnengeist (opcjonalnie)
- 50 g Butter, in Stücken
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Gewürz-Birnenkompott
- 200 g Weißwein, trocken
- 30 g Birnengeist (opcjonalnie)
- 50 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 2 Sternanis
- 2 Kardamomkapseln
- 1 Prise Safran
- 600 g Birnen, geschält, in Stücken (3 cm)
Sahne und Fertigstellung
- 40 g Amarettini
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2435 kJ / 582 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 66 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
1 godz. 45 min
Rosmarin-Zitronen-Sauce
48h
Sherry-Zimt-Pflaumen
1 godz. 20 min
Kokosmilchreis mit Granatapfel-Ingwer-Sorbet
25h
Birnenmus mit Ingwer und Vanille
1h 25min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 min
Zwetschgen-Trifle
4h
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
30 min
Birnentarte
2h
Pflaumenkompott
20 min
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45 min
Rote Grütze Deluxe
30 min