Urządzenia i Akcesoria
Tomaten-Fenchel-Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
Zwiebeln geachtelt250 g
-
Olivenöl20 g
-
Cherry-Tomaten geviertelt500 g
-
Tomatenmark70 g
-
Apfelessig200 g
-
brauner Zucker250 g
-
Salz3 TL
-
Fenchelsaat1 geh. TL
-
Schwarzkümmel-Samen1 TL
-
Cayenne-Pfeffer, gemahlen1 gestr. TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
1482 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Orientalisches Zwiebel-Chutney
6 godz. 30 min
Zwiebel-Chutney
8 godz.
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 godz. 30 min
Rhabarber Barbecuesauce
50 min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Paprika-Tomaten-Chutney
1 godz.
Birnen-Chutney
50 min
Gurken-Relish
1 godz. 30 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min