Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Chutney
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Schraubgläser
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
Zwiebel halbiert60 g
-
Wasser50 g
-
Rohrohrzucker200 g
-
Stachelbeeren500 g
-
Weißweinessig130 g
-
Thymian, getrocknet1 TL
-
Senfkörner1 TL
-
Chiliflocken½ - ¾ TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
587 mg
Białko
2 g
Kalorie
1155 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
I like you berry much!
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gurken-Relish
1 godz. 30 min
Johannisbeer-Ketchup
1 godz. 30 min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 godz.
Johannisbeer-Apfel-Essig
4 godz. 20 min
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 godz. 30 min
Rhabarber Barbecuesauce
50 min
Birnenmus mit Ingwer und Vanille
1 godz. 25 min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 godz.
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Birnenkompott
2 godz. 35 min
Pfirsich-Chutney
40 min
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 godz. 15 min