Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Chutney
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Schraubgläser
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
Zwiebel halbiert60 g
-
Wasser50 g
-
Rohrohrzucker200 g
-
Stachelbeeren500 g
-
Weißweinessig130 g
-
Thymian, getrocknet1 TL
-
Senfkörner1 TL
-
Chiliflocken½ - ¾ TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
587 mg
Białko
2 g
Kalorie
1155 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
I like you berry much!
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Gurken-Relish
1 godz. 30 min
Eingelegte Honiggurken
10 godz. 15 min
Zucchini-Salat
15 min
Johannisbeer-Ketchup
1 godz. 30 min
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 godz. 30 min
Quittengelee
12 godz.
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20 min
Quittenchutney
55 min
Quittenlikör
25 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min
Paprika-Tomaten-Chutney
1 godz.