Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rote Johannisbeeren
- 250 g Äpfel, in Stücken
- 300 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 2574 kJ / 615 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 150 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Ingwer-Bärchen
1 godz. 40 min
Frucht-Punsch-Kugeln
30 dk
Schwedische Brottorte
3h 45min
Bärlauchsalz
27 Std. 25 Min
Kräuter-Zitronen-Salz
1sa
Rote Paprika-Sauce (Ajvar)
55 dk
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1sa
Spinat-Dip
10min
Bärlauchbutter
10min
Holunderblütensirup
72h
Bärlauch-Joghurt-Dressing
15 dk
Rhabarber-Vanille-Sirup
1sa