Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rote Johannisbeeren
- 250 g Äpfel, in Stücken
- 300 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 2574 kJ / 615 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 150 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waldfrucht-Gelee
35min
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
35min
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1h 30min
Johannisbeer-Ketchup
1h 30min
Himbeer-Balsamico-Sirup mit Rosmarin
3h
Bananen-Ketchup
40 min
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 Std. 15 Min
Zucchini-Ketchup
1h
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 min
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
30 min
Gewürz-Birnenkompott mit Schokomousse und Sahne
2 Std. 40 Min
Kürbis-Apfel-Chutney
50min