Urządzenia i Akcesoria
Zitrus-Mousse mit Orangenfilets
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine1 ¾ Blatt
-
Zucker70 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Griechischer Joghurt (10% Fett)200 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt kalt200 g
-
Minze abgezupft4 Stängel
-
Basilikum abgezupft5 Stängel
-
Zitrone, unbehandelt Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Orange filetiert1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
30 mg
Białko
5 g
Kalorie
913 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2022
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Aprikosen-Cheesecake
7h
Dänische Zitronencreme
3h
Schokoladen-Panna-Cotta
4h 30min
Himbeer-Törtchen
2h 40min
Espresso-Panforte
1h 30min
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8h 30min
Kabeljau mit Senfsauce, Petersilienwurzelcreme und Brokkoli
1h
Orangen-Likör-Creme
20min
Strawberry-Cheesecake-Parfait
8h 45min
Limoncello-Creme
5h
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2h
Parmesan-Mousse mit karamellisierten Weintrauben und Parmaschinken
8h