Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ¾ Blatt weiße Gelatine
- 70 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt, kalt
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Orange, filetiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 913 kJ / 218 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Neue Kartoffeln mit Lachscreme
50min
Panna Cotta mit Pfirsich
3h 15 min
Sardische Joghurtcreme
9h
Orangen-Creme-Karamell
12h
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1 Std. 50 Min
Geflügelpastete mit Pistazien und Portwein
24h
Schokoladen-Panna-Cotta
4 Std. 30 Min
Linguine in Zitronen-Kapern-Sauce
30min
Zitronen-Joghurt-Panna-Cotta
6 godz. 30 min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20 min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 Std.
Mandel-Panna-Cotta mit Maracujasauce
8 godz. 30 min