![Rhabarber-Vinaigrette Rhabarber-Vinaigrette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ad38de1c71d2e1a949286c54a327ce71/Derivates/5f67ab813213b89adf6b423eb208f334949bb4d8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g Rhabarber, in Stücken oder TK, aufgetaut
lub 300 g Rhabarber, TK, aufgetaut - 200 g Wasser
- 100 g Zucker
- 40 g Zitronensaft
- 1 EL Senf, mittelscharf
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 170 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 8249 kJ / 1972 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 171 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 2519 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30 Min
Crêpesröllchen mit Bärlauch-Frischkäse
2 Std.
Kabeljau mit Bärlauchkruste
45min
Rote-Bete-Rösti mit Forelle und Dip
30 Min
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1 Std.
Möhren-Fenchel-Salat
30 Min
Radieschengrün-Pesto
5 Min
Rucolapesto
10min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15 Min
Kräuter-Vinaigrette
10min
Thymian-Honig-Dressing
5 Min
Rhabarber-Vanille-Sirup
1 Std.