![Rhabarber-Orangen-Konfitüre Rhabarber-Orangen-Konfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e7b5b283315b946976c13676c6f5704c/Derivates/3a825496753977d76078b00abb3ef5b8a647be16.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1 EL Orangenschale, unbehandelt, fein gerieben
- 50 g Grenadinesirup
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 750 g Rhabarber, längs halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett, siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1450 kJ / 347 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45min
Quittengelee
12h
Mango-Kiwi-Konfitüre
30 min.
Waldfrucht-Konfitüre
25min
Aprikosen-Konfitüre
30 min.
Orangenkonfitüre
45min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25min
Waldfrucht-Gelee
35 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25min
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20min
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
30 min.
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 Min