Johannisbeer-Ketchup
TM6 TM5

Johannisbeer-Ketchup

4.8 (28 ocen)

Składniki

  • 1200 g rote Johannisbeeren, abgezupft
  • 30 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
  • 1 - 2 rote Chilischoten, frisch, nach Wunsch entkernt, in Stücken
  • 80 g rote Zwiebeln, halbiert
  • 20 g Öl
  • 80 g Tomatenmark
  • 50 g Apfelessig
  • 1 EL Curry, mild
  • 1 geh. TL Paprika edelsüß
  • 1 ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • ¼ TL Zimt
  • 1 Msp. Nelken, gemahlen
  • 30 g brauner Zucker
  • 300 g Gelierzucker 2:1

Wartości odżywcze
na 1 Schraubglas
Kalorie
5156 kJ / 1232 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
289 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
2.4 g
Sód
932 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy