Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di zucchine a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di piselli surgelati
- 200 g di acqua
- 200 g di polpa di pomodoro a pezzi
- ½ cucchiaino sale
Besciamella
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 200 g di tonno fresco pulito, a cubetti
- 10 fogli di pasta secca tipo lasagne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1658.5 kJ / 396.4 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 524.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocchette di sgombro e patate
1 godz. 15 min
Frittatina alle zucchine
30 min
Lasagna vegetariana
2 godz.
Orata con tapenade, purè di patate e sedano rapa e fagiolini in insalata
Brak ocen
Filetto di manzo con peperonata
40min
Torta sfoglia alle mele
1h 30min
Bortellina
30 min
Bulgur con verdure e salsa ai funghi
50min
Pasta alle verdure (10-12 mesi)
50min
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby®
1 godz. 15 min
Frittata di albumi con zucchine
30 min
Salmone al vapore con purea di broccoli e patate
30 min