Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di zucchine a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di piselli surgelati
- 200 g di acqua
- 200 g di polpa di pomodoro a pezzi
- ½ cucchiaino sale
Besciamella
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 200 g di tonno fresco pulito, a cubetti
- 10 fogli di pasta secca tipo lasagne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1658.5 kJ / 396.4 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 524.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne funghi e salsiccia
1 godz. 40 min
Peperoni imbottiti alla napoletana
45 Min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30min
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1h
Virgin cocktail limone e timo
45 Min
Lasagna autunnale
2h
Torta morbida al cioccolato
45 Min
Schiaffettoni ripieni
1h 30min
Pasta fredda alla norma
30 Min
Bicchierini di gamberi in salsa cocktail
1h
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Cheesecake al tiramisù
6 Std. 30 Min