Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olive verdi denocciolate
- 20 g di foglie di basilico fresche, lavate
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 600 g di fettine di petto di pollo
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di maggiorana secca
- 500 g di acqua
- 100 g di insalata valeriana o altra insalata a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 988.2 kJ / 236.2 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Polenta con straccetti di manzo
1h 30 min
Straccetti di manzo con contorno di caponata
45 min
Insalata di straccetti di manzo e rucola
20 min
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30 min
Straccetti di pollo con erbe e pinoli
25 min
Insalata di pollo e carciofi all'arancia
1h
Riso basmati con straccetti di manzo, rucola e pomodorini
40 Min
Filetti di salmone e cous cous con verdure e salsa alla curcuma
50min
Mazzancolle alle albicocche
30 min
Insalata con valeriana, asparagi, uova barzotte e mazzancolle
40 Min
Filetto di maiale con cime di rapa sottovuoto
2 godz. 30 min
Bocconcini di tacchino in salsa di funghi
40 Min