Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 140 g de beurre demi-sel froid, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La décoration
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 5 gouttes de jus de citron
- colorants alimentaires
- vermicelles au chocolat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1336.6 kJ / 318.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 116.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits apéritifs "fantômes"
1 Std.
Biscuits poisson d'avril
55 min
Cupcakes rouge
1 Std.
Jardin de Pâques
2 Std. 25 Min
Gâteau piñata surprise au chocolat
3 Std.
Sablés choco-coco
45min
Sablés façon sucettes
1 Std. 30 Min
Cupcakes araignée
55 min
Cupcakes pour Halloween
2h 40min
Gâteau licorne
3 Std.
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 Std. 30 Min
Cupcakes arc-en-ciel
1 Std.