![Masque de carnaval Masque de carnaval](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f850182-f02d-4dde-a84a-0c4344d570ff/Derivates/1fada091-3c95-4fc0-82c8-4fbec2d988c7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 140 g de beurre demi-sel froid, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La décoration
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 5 gouttes de jus de citron
- colorants alimentaires
- vermicelles au chocolat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1336.6 kJ / 318.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 116.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains au lait et pépites de chocolat
3 Std. 30 Min
Roulés briochés au chocolat
2h 40 min
Cookies aux 3 chocolats
50 min
Biscuits doigts de sorcière
2h
Macarons lapins de Pâques
48 Std.
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4 Std.
Gaufre au cabillaud et crème fouettée citron vert - sésame
50 min
Sablés façon sucettes
1 godz. 30 min
Cookies double chocolat
1 godz. 30 min
Madeleines aux pépites de chocolat
1 godz.
Petits pains au lait hérissons
2 Std. 35 Min
Bun à burger
4sa 10 dk