Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 100 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina manitoba
Impasto
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di zucchero
- 100 g di uova (circa 2 uova)
- 10 g di miele
- 170 g di latte intero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 arancia, la scorza grattugiata finemente
- 400 - 430 g di farina manitoba + q.b.
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- 60 g di uova
- 460 g di panna (35% di grassi), fredda
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1436.8 kJ / 343.4 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 39.5 mg
Alternatywne przepisy
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Arancini di Carnevale
4 godz.
Panettone
6h 30min
Panettone TM6
10h 30min
Fiocchi di neve
5 godz.
Sfogliatelle ricce
5 godz.
Bignè con crema pasticcera
3h
Maritozzo romano
11h
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20 min