Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia

Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia

4.6 27 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Caramello liquido
  • 300 g zucchero
  • 90 g di acqua
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova
Crema pasticcera all'arancia
  • 100 g zucchero
  • 1 arancia la scorza (senza la parte bianca)
  • 500 g di latte
  • 5 tuorli
  • 50 g di farina tipo 00

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9.2 g
Kalorie 2000 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 73.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...