Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di funghi champignon a fette (0.5 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 250 g di Taleggio a tocchetti
- 4 uova
- 100 g di ricotta fresca, ben scolata
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1138.1 kJ / 272 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 353.7 mg
Alternatywne przepisy
Quiche di spinaci e speck
2u.
Torta salata porri e bietole
1h 30 min
Torta salata tricolore
1u. 20min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30 min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1u. 20min
Torta salata patate dolci e peperoni
2h 10min
Torta salata di pollo, funghi e patate dolci
1 Std. 55 Min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1u.
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Torta salata agli spinaci
1h 30 min
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min