Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de sucre en poudre
- 5 œufs
- 90 g de fécule de maïs
- 1000 g de lait entier
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 588.8 kJ / 139.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 67.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce caramel au café
45 Min
Crème pâtissière
15min
Paris-brest
3h 10min
Paris-brest aux fraises
1 Std. 45 Min
Paris-Brest
3sa
Choux à la crème
1 godz. 5 min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Beignets à la crème pâtissière
4j 30 menit
Crème pâtissière au chocolat
30 min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45 min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min