![Crème pâtissière Mode Sauce Crème pâtissière Mode Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38ad3b54-0674-4180-bcdf-32001cc6040b/Derivates/9a0a213b-484d-4f87-810b-c0180f8a5ad5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 70 g de sucre en poudre
- 60 g de farine de blé
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 1 gousse de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 4980 kJ / 1188 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 445 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème anglaise Mode Sauce
15min
Crème pâtissière XXL
15min
Pâte sablée
1h 25 min
Pâte brisée XL
10 Min
Caramel de base
25 Min
Caramel liquide
25 Min
Pâte sucrée
1 godz. 50 min
Sucre glace (200 g)
5 Min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Génoise
50min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4h 5min
Sauce caramel au whisky
35 Min