Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 70 g de sucre en poudre
- 60 g de farine de blé
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 1 gousse de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 4980 kJ / 1188 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 445 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème pâtissière
15min
Caramel liquide
25min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Caramel de base
25min
Sauce au caramel
1h 30min
Pâte sablée
1h 25min
Pâte sucrée
1 Std. 50 Min
Pâte brisée XL
10min
Crème pâtissière XXL
15min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min
Crème anglaise Mode Sauce
15min