
Urządzenia i Akcesoria
蔬菜玫瑰蒸餃&番茄蛋花湯
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 人份
Składniki
蔬菜玫瑰餃
-
芋頭 ,去皮,切塊(約3公分)200 克
-
紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約3公分)60 克
-
佛手瓜 ,去皮,切塊(約3公分)120 克
-
水500 克
-
乾香菇 ,洗淨泡發(泡發後50克),切塊4 朵
-
乾黑木耳 ,洗淨泡發(泡發後50克),切塊1 片
-
苦茶油1 大匙
-
玉米粒60 克
-
味噌1 大匙
-
米酒½ 大匙
-
蒜粉¼ 茶匙
-
香菇粉¼ 茶匙
-
黑麻油1 茶匙
-
乾薑粉½ 茶匙
-
水餃皮 (約1斤)1 份
-
水少許
番茄蛋花湯&蔬菜玫瑰蒸餃
-
水1200 克
-
番茄 (約300克),洗淨,切塊4 顆
-
蛋2 顆
-
鹽½ 茶匙
-
蔥 ,切蔥花1 - 2 枝
-
香油少許
-
薑 ,切絲少許
-
烏醋少許
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
237.2 kcal /
991.5 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
32.7 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
96.4 g
Sód
209.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

一日食記
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan