
Urządzenia i Akcesoria
素麻油雞飯
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 人份
Składniki
-
水1150 克
-
白米 洗淨、瀝乾300 克
-
黑麻油15 克
-
薑 切片10 克
-
杏鮑菇 ,切大滾刀塊200 克
-
新鮮香菇 ,切大塊100 克
-
新鮮毛豆仁50 克
-
素腰花 (opcjonalnie)30 克
-
醬油膏1 ½ 大匙
-
素蠔油1 大匙
-
醬油2 大匙
-
糖½ 茶匙
-
鹽1 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
408 kcal /
1707 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
79.8 g
Błonnik
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

素食家常菜
9 Przepisów
Tajwan
Tajwan