Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
芋泥餡
- 300 克 芋頭, 切塊
- 500 克 水, 蒸煮用
-
90
克 二砂糖, 依個人喜好調整
lub 90 克 細砂糖, 依個人喜好調整 - 30 克 奶油
- 15 克 牛奶
中種麵糰
- 200 克 高筋麵粉
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 125 克 牛奶
主麵糰
- 70 克 高筋麵粉
- 30 克 低筋麵粉
- 2 顆 蛋
- 10 克 牛奶
- 20 克 細砂糖
- ⅛ 茶匙 鹽
- 30 克 奶油, 室溫軟化,切塊
- 15 克 杏仁片, 裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 600 克
- Kalorie
- 11038.7 kJ / 2638.3 kcal
- Białko
- 62.8 g
- Węglowodany
- 421.2 g
- Tłuszcz
- 77.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.6 g
- Błonnik
- 21.7 g
- Sód
- 589.9 mg