芋泥麵包
TM6 TM5

芋泥麵包

4.4 (11 ocen)

Składniki

芋泥餡

  • 300 克 芋頭, 切塊
  • 500 克 水, 蒸煮用
  • 90 克 二砂糖, 依個人喜好調整
    lub 90 克 細砂糖, 依個人喜好調整
  • 30 克 奶油
  • 15 克 牛奶

中種麵糰

  • 200 克 高筋麵粉
  • ½ 茶匙 乾酵母粉
  • 125 克 牛奶

主麵糰

  • 70 克 高筋麵粉
  • 30 克 低筋麵粉
  • 2 顆 蛋
  • 10 克 牛奶
  • 20 克 細砂糖
  • ⅛ 茶匙 鹽
  • 30 克 奶油, 室溫軟化,切塊
  • 15 克 杏仁片, 裝飾用

Wartości odżywcze
na 600 克
Kalorie
11038.7 kJ / 2638.3 kcal
Białko
62.8 g
Węglowodany
421.2 g
Tłuszcz
77.3 g
Tłuszcz nasycony
38.6 g
Błonnik
21.7 g
Sód
589.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy