Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 油
- 10 克 蒜頭
- 5 克 新鮮紅辣椒 ,切片 (opcjonalnie)
- 30 克 蝦米
- 20 克 蔥 ,切段
-
50
克 米酒
lub 50 克 紹興酒 - 400 克 大白菜 (梗切絲,葉切段)
- 10 克 乾香菇
- 150 克 新鮮竹筍 ,先以滾水川燙去除澀味,切塊
- 1000 克 高湯 (雞肉或大骨皆可)
- 120 克 熟鳥蛋 或黃金魚蛋
- 200 克 排骨酥
- 300 克 炸芋頭
- 20 克 熟白果 (opcjonalnie)
- 300 克 豬腳筋 ,切大段
- 50 克 醬油
- 20 克 蠔油
- 200 克 魚皮 ,切段
- 50 克 干貝
- 100 克 海蔘 ,切段
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1585 kJ / 378 kcal
- Białko
- 39.9 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 2.1 g