佛跳牆

佛跳牆

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 人份

Składniki

  • 10 克
  • 蒜頭
    10 克
  • 新鮮紅辣椒 (opcjonalnie) ,切片
    5 克
  • 蝦米
    30 克
  • ,切段
    20 克
  • 米酒
    50 克
    50 克 紹興酒
  • 大白菜 (梗切絲,葉切段)
    400 克
  • 乾香菇
    10 克
  • 新鮮竹筍 ,先以滾水川燙去除澀味,切塊
    150 克
  • 高湯 (雞肉或大骨皆可)
    1000 克
  • 熟鳥蛋 或黃金魚蛋
    120 克
  • 排骨酥
    200 克
  • 炸芋頭
    300 克
  • 熟白果 (opcjonalnie)
    20 克
  • 豬腳筋 ,切大段
    300 克
  • 醬油
    50 克
  • 蠔油
    20 克
  • 魚皮 ,切段
    200 克
  • 干貝
    50 克
  • 海蔘 ,切段
    100 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 378 kcal / 1585 kJ
Białko 39.9 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 23.4 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...