Urządzenia i Akcesoria
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
2 porcje
Składniki
Bezy
-
50 g cukru
-
50 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
2 - 3 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem kokosowo-truskawkowy
-
300 g jogurtu kokosowego wegańskiego (patrz wskazówka)
-
100 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych w 1 cm kostkę
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
197 mg
Białko
2 g
Kalorie
1122 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Wegetariańskie chili z ryżem; Serniczki w słoiczkach
45 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min