Urządzenia i Akcesoria
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
2 porcje
Składniki
Bezy
-
50 g cukru
-
50 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
2 - 3 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem kokosowo-truskawkowy
-
300 g jogurtu kokosowego wegańskiego (patrz wskazówka)
-
100 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych w 1 cm kostkę
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
197 mg
Białko
2 g
Kalorie
1122 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 h
Smoothie bowl z ananasa
15 min
Lody marmurkowe
11 h 30 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 h 30 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 h 30 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 h 55 min
Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami
10 h 30 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 h 20 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 h 40 min
Warzywny stir-fry z curry
1 h
Wegańskie ciastka korzenne
1 h
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 h 50 min