Urządzenia i Akcesoria
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
2 porcje
Składniki
Bezy
-
50 g cukru
-
50 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
2 - 3 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem kokosowo-truskawkowy
-
300 g jogurtu kokosowego wegańskiego (patrz wskazówka)
-
100 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych w 1 cm kostkę
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
197 mg
Białko
2 g
Kalorie
1122 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Wegańskie kulki mocy
15 min
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
8 godz.
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Wegańskie lody truskawkowe
10 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.