
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bezy
- 50 g cukru
- 50 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
- 1 szczypta soli
- 2 - 3 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem kokosowo-truskawkowy
- 200 g truskawek, świeżych, bez szypułek, 100 g w całości i 100 g pokrojonych w 1 cm kostkę
- 300 g jogurtu kokosowego, wegańskiego (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1122 kJ / 268 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 Std. 10 Min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 Std.
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6 Std.
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 Std. 30 Min
Jogurt kokosowy (wegański)
12h 25min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1h 15min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30min