Macarons Père Noël

Macarons Père Noël

3.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
40 morceaux

Składniki

Amande et sucre glace
  • d'amandes en poudre (pas faite maison)
    95 g
  • de sucre glace
    95 g
Dégraissage du bol de mixage
  • d'eau
    300 g
  • de vinaigre
    50 g
Meringue italienne
  • de sucre
    75 g
  • d'eau
    20 g
  • blancs d'œufs à température ambiante (65 g)
    2
  • de colorant alimentaire rouge en pâte
    ¼ c. à café
Ganache framboise et chocolat blanc
  • de framboises
    75 g
  • de sucre
    2 c. à soupe
  • de chocolat blanc en morceaux
    150 g
  • de fromage frais à tartiner
    100 g
Montage
  • de fondant (pâte à sucre) blanc
    20 g
  • de fondant (pâte à sucre) jaune ou or
    20 g
  • feutre alimentaire noir
    1

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 66 kcal / 276 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 6.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...