Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de grains de blé dur
- 400 g d'eau
-
30
g de levure fraîche
lub 3 c. à café de levure déshydratée (12 g) - 120 g de babeurre
- 150 g de farine à pain
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 1 c. à café de poudre de malt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11h
Biscuits au beurre
50min
Pain de mie
3h
Ciabattines
3h 30min
Confiture à la fraise
1 godz. 5 min
Pain au lait
2h 20min
Baguette
3 godz. 45 min
Glace au chocolat
12h
Pain aux cinq graines
50min
Glace aux fruits
5 min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min
Pâte de base pour pain
24 Std. 5 Min