Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 jaunes d'œufs
- 1 œuf moyen (53-63 g) entier
- 200 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'extrait de vanille liquide
- 200 g de rhum
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 7075 kJ / 2115 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 210 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 127 mg
Alternatywne przepisy
Salade de betteraves, feta et noix
15min
Pain-chenille feuilleté au pesto
2 godz. 30 min
Margarita à l'orange sanguine
15min
Gratin de blintzes fourrés au fromage
1 Std. 10 Min
Gelato gin et lavande
16 Std. 45 Min
Mousse glacée à la menthe
12h
Pain au cacao, pépites de chocolat et fève tonka
7 godz.
Guirlande givrée à la mirabelle
2h
Bagatelle au champagne et aux fruits rouges
3 godz. 40 min
Cidre chaud aux épices
20 min
Sorbet pomme verte et calvados
12h
Velouté au riesling
25 Min