![Zéphyrs fraise-lavande Zéphyrs fraise-lavande](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a98959b5-1495-47f1-a026-5dddb862edd9/Derivates/cedf6057-f155-4468-bfe5-b3ce219f1792.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 350 g de sucre en poudre
- 150 g de fraises, coupées en deux
- 1 c. à café bombée de lavande
- 4 g d'agar-agar
- 75 g d'eau
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6204 kJ / 1465 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 359 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 62 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche espagnole
2h 45 min
Guimauves au chocolat
3h 40 min
Tartelettes-bouchées choco-sarrasin
2h 45 min
Ricotta
16h 15min
Crème brûlée au champagne et biscuits roses de Reims
3h
Sorbet Cuba libre
4h 50min
Glace marbrée vanille chocolat café
11 godz. 30 min
Barres aux céréales et canneberges
1hod. 15min
Pains au lait fourrés aux abricots
2h 15min
Caramel salé et mousse au chocolat
45min
Crème glacée mascarpone
5hod.
Glace à la fraise façon italienne
40min