Urządzenia i Akcesoria
Taramasalata
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
8 portions
Składniki
-
day-old white bread crust removed and bread cut into pieces (3 cm)150 g
-
water200 g
-
brown onion (opcjonalnie)20 g
-
fish roe (tarama)50 g
-
lemon juice to taste20 g
-
olive oil30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
88.7 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
387.3 kJ /
92.1 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 min
Cashew panna cotta with raspberry sauce
3 godz. 20 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Prawn salad with horseradish cream
1 godz.
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2 godz. 30 min
Grand Marnier® soufflé
1 godz.
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 godz. 20 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Baba ghanoush
1 godz.
Tiropita (Greek cheese pie)
1 godz. 10 min