Bowl de verduras y nuez de la india en salsa de mantequilla de cacahuate

Bowl de verduras y nuez de la india en salsa de mantequilla de cacahuate

4.6 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

  • 400 g de zanahorias sin pelar, en trozos (4 cm)
  • 1550 g de agua
  • 250 g de arroz jazmín
  • 200 g de champiñones en mitades
  • 150 g de brócoli, en floretes
  • 1 diente de ajo pelado
  • 20 g aceite vegetal
  • 100 g de mantequilla de cacahuate
  • 10 g de azúcar
  • 30 g de salsa de soya
  • ½ cdita de pimienta negra molida
  • 10 g de aceite de ajonjolí
  • 150 g de pimiento rojo en rebanadas finas (aprox. 0.5 cm x 5 cm)
  • 50 g de cebolla cambray en trozos (3 cm)
  • 150 g de nuez de la India tostada, con sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 762.5 mg
Białko 20.5 g
Kalorie 3159.9 kJ / 755.2 kcal
Tłuszcz 38.9 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 88.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...