Brownies caramel beurre salé et noix de pécan

Brownies caramel beurre salé et noix de pécan

4.0 142 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
9 parts

Składniki

Le brownie
  • 120 g de beurre doux et un peu pour le moule
  • 2 œufs
  • 170 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sucre vanillé maison
  • 1 pincée de sel
  • 2 c. à soupe d'espresso
  • 90 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 50 g de cacao en poudre
Le caramel beurre salé et la finition
  • 250 g de sucre en poudre
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
  • 50 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 100 g de noix de pécan
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • ½ c. à café de sel
  • 1 c. à soupe de vinaigre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 5 g
Kalorie 2169 kJ / 518 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 14 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...