Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le granola salé
- 25 g de noisettes décortiquées
- 30 g de cacahuètes, grillées et salées
- 75 g de flocons d'avoine
- 1 c. à café de ras el-hanout
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 20 g de blanc d'œuf
- du sel
- du poivre moulu
La compotée
- 400 g de poires, en cubes
- 2 étoiles de badiane
La crème fouettée
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 1 c. à soupe de mascarpone
- 200 g de roquefort
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2613 kJ / 625 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho de poivron, réduction de balsamique
20min
Tartine petits pois, feta et herbes fraîches
20min
Carpaccio de courgettes, mozzarella et pesto
20min
Pesto menthe, amande et chèvre
15min
Gaspacho tomate-fraise
2h 15 min.
Gaspacho concombre-vinaigre balsamique et glace chèvre-poivre de Sichuan
12 godz.
Crumble de saint-marcellin aux fruits secs
25min
Tatin d'oignons au thym
2h
Gaspacho carotte-orange, chantilly à l'aneth
30min
Gaspacho poivrons, coriandre et réduction balsamique
20min
Crumble de confit de canard aux noix
1h
Houmous de châtaigne
10min