Curry lamb soup (TM5)

Curry lamb soup (TM5)

4.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • dried green split peas
    100 g
  • water to soak
  • canned whole peeled tomatoes
    400 g
  • coconut milk
    400 g
  • Indian curry paste (see Tips)
    150 g
  • lamb shanks cut into pieces (3-4 cm - see Tips)
    800 g
  • sea salt
    1 tsp
  • potato peeled and cut into pieces (approx. 3 cm)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 804.5 kcal / 3378.9 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 55.9 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 25.6 g
Sód 2050.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...