Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried green split peas
- water, to soak
- 400 g canned whole peeled tomatoes
- 400 g coconut milk
- 150 g Indian curry paste (see Tips)
- 800 g lamb shanks, cut into pieces (3-4 cm - see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 1 potato, peeled and cut into pieces (approx. 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3378.9 kJ / 804.5 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 2050.9 mg
Alternatywne przepisy
Lamb and barley soup
50min
Chicken cacciatore
50min
Thai-style fish cakes
30min
Quick chicken curry
35min
Beef and potato massaman curry
2hod. 10min
Curry lamb soup (TM6)
5h 10min
Thai chilli chicken and basil
30min
Bolognese sauce
40min
Shepherd's pie
55min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Simple pizza
1 Std. 30 Min
Chicken and sweet corn soup
30min