Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- salted butter, for greasing
- 8 tsp white sugar
- 150 g milk
- 20 g gluten free cornflour
- 150 g tinned caramel (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs, room temperature, separated
- ¼ tsp sea salt flakes
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 804.3 kJ / 191.5 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 191.1 mg
Alternatywne przepisy
Lemon cupcakes with citrus syrup
40min
Banoffee tartlets
1h 45min
Chocolate Frangelico® gelato
28h
Layered Jaffa® slice
2 godz. 30 min
Chocolate fondants
30 Min
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 min
Black forest pudding
1 Std. 15 Min
Honey crème caramels
25h 55min
Chocolate mousse soufflés
55min
Steamed orange puddings
1 Std. 25 Min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55min
Crème brûlée
7 godz.