Urządzenia i Akcesoria
Salted caramel soufflés
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 portions
Składniki
-
salted butter for greasing
-
white sugar8 tsp
-
milk150 g
-
gluten free cornflour20 g
-
tinned caramel (see Tips)150 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
eggs room temperature, separated4
-
sea salt flakes¼ tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
191.1 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
804.3 kJ /
191.5 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Honeycomb ice cream slice
4 Std. 10 Min
S'mores cupcakes
2 Std. 40 Min
Layered Jaffa® slice
2 Std. 30 Min
Crème brûlée
7 Std.
Brioche
5 Std.
Chocolate salted caramel petit fours
7 Std. 10 Min
Chocolate custard mille feuille
8 Std. 15 Min
Bee sting cake
6 Std. 50 Min
Chocolate ripple cheesecake towers
40 Min
Banoffee arctic roll
28 Std. 40 Min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min
Chocolate fondant cake
40 Min