Salted caramel soufflés

Salted caramel soufflés

4.2 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

  • salted butter for greasing
  • white sugar
    8 tsp
  • milk
    150 g
  • gluten free cornflour
    20 g
  • tinned caramel (see Tips)
    150 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • eggs room temperature, separated
    4
  • sea salt flakes
    ¼ tsp
  • icing sugar for dusting

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 191.5 kcal / 804.3 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 191.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...