Salted caramel soufflés
TM6 TM5

Salted caramel soufflés

4.2 (9 ocen)

Składniki

  • salted butter, for greasing
  • 8 tsp white sugar
  • 150 g milk
  • 20 g gluten free cornflour
  • 150 g tinned caramel (see Tips)
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 4 eggs, room temperature, separated
  • ¼ tsp sea salt flakes
  • icing sugar, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
804.3 kJ / 191.5 kcal
Białko
5.6 g
Węglowodany
19.3 g
Tłuszcz
10.5 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Błonnik
0 g
Sód
191.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy