Rassolnik (gepekelde augurken soep)

Rassolnik (gepekelde augurken soep)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porties

Składniki

  • gepekelde augurken in stukken indien nodig
    200 g
  • wortelen in plakjes
    100 g
  • uien in vieren gesneden
    100 g
  • olie
    30 g
  • tomatenpuree
    70 g
  • kippenhartjes
    300 g
  • parelgerst gespoeld
    30 g
  • kippenbouillon
    1000 g
    1000 g water
  • zout
    ½ tl
  • aardappelen in blokjes (1 cm)
    300 g
  • zwarte peperkorrels
    10
  • gedroogd laurierblad
    1
  • verse dille als afwerking
    10 g
    10 g verse peterselie, als afwerking
  • zure room als afwerking
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portie

Kalorie 272 kcal / 1137 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...