Rassolnik (gepekelde augurken soep)
TM6 TM5 TM31

Rassolnik (gepekelde augurken soep)

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 200 g gepekelde augurken, in stukken indien nodig
  • 100 g wortelen, in plakjes
  • 100 g uien, in vieren gesneden
  • 30 g olie
  • 70 g tomatenpuree
  • 300 g kippenhartjes
  • 30 g parelgerst, gespoeld
  • 1000 g kippenbouillon
    lub 1000 g water
  • ½ tl zout
  • 300 g aardappelen, in blokjes (1 cm)
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1 gedroogd laurierblad
  • 10 g verse dille, als afwerking
    lub 10 g verse peterselie, als afwerking
  • 60 g zure room, als afwerking

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1137 kJ / 272 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy