Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes, avec peau
- 250 g de sucre
- 250 g de beurre, froid, en morceaux
- 2 oeufs
- 2 c. à café de sucre vanillé, fait maison
- ¼ c. à café de sel
- 370 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 439 kJ / 105 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au beurre
50min
Biscuits d'amour aux fraises
1 Std. 10 Min
Meringues fantômes
12hod. 25min
Bûche de Noël 'Forêt noire'
1 Std. 30 Min
Biscuits croquants
1 Std. 30 Min
Barres céréales tendres
1 Std.
Gâteau marbré
2h 10min
Brownies
50min
Biscuits d'avoine sur bâtonnets
1 Std. 30 Min
Boules de neige au chocolat
1 Std.
Cheesecake (avec cuisson)
7 Std. 20 Min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min