Gâteau au chocolat - café aérien

Gâteau au chocolat - café aérien

4.5 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 portions

Składniki

Moule
  • un peu de beurre pour graisser le moule
Pâte
  • 130 g de noisettes, décortiquées, non émondées
  • 220 g de sucre brut
  • 150 g de farine
  • 1 c. à café de poudre à lever
  • 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré (tout type)
  • 1 ½ c. à café de café instantané
  • 5 œufs
  • 180 g de beurre mou coupé en morceaux (3 cm)
  • 1 c. à soupe de liqueur de café (opcjonalnie) (Kaluah)
  • 1 pincée de sel
  • 1000 g d'eau
Glaçage
  • 100 g de chocolat noir cassé en morceaux (3 cm)
  • 30 g de beurre
  • 50 g de crème entière

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 2084 kJ / 498 kcal
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...