![Gâteau au chocolat - café aérien Gâteau au chocolat - café aérien](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6B6AF160-A5E2-4357-B5BF-4BB6FE11DC7D/Derivates/3512F026-59BF-49D9-8181-80E55677B0B4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moule
- un peu de beurre pour graisser le moule
Pâte
- 130 g de noisettes, décortiquées, non émondées
- 220 g de sucre brut
- 150 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré (tout type)
- 1 ½ c. à café de café instantané
- 5 œufs
- 180 g de beurre, mou coupé en morceaux (3 cm)
- 1 c. à soupe de liqueur de café (Kaluah) (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel
- 1000 g d'eau
Glaçage
- 100 g de chocolat noir, cassé en morceaux (3 cm)
- 30 g de beurre
- 50 g de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu fraises-sureau
3h 15min
Pain d'épeautre et de blé
12h
Gâteau à la carotte et au chocolat
1 godz. 25 min
Petits croissants à la vanille
1 godz. 30 min
Gâteau au yogourt
1h 40min
Cake au citron
1ωρ. 5 λεπτ.
Sauce béchamel
15 dk
Petits pains au lait
2h 5min
Cake imbibé au citron
1 godz. 30 min
Cake à l'orange
1 Std.
Crème Thermomix®
45 Min
Sauce bolognaise
3h 15min