Gâteau au chocolat - café aérien

Gâteau au chocolat - café aérien

4.5 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 portions

Składniki

Moule
  • beurre pour graisser le moule
    un peu de
Pâte
  • de noisettes, décortiquées, non émondées
    130 g
  • de sucre brut
    220 g
  • de farine
    150 g
  • de poudre à lever
    1 c. à café
  • de cacao en poudre non sucré (tout type)
    1 c. à soupe
  • de café instantané
    1 ½ c. à café
  • œufs
    5
  • de beurre mou coupé en morceaux (3 cm)
    180 g
  • de liqueur de café (opcjonalnie) (Kaluah)
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 pincée
  • d'eau
    1000 g
Glaçage
  • de chocolat noir cassé en morceaux (3 cm)
    100 g
  • de beurre
    30 g
  • de crème entière
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 498 kcal / 2084 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...