Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 120 g de lait
- 30 g de beurre, en morceaux
- 50 g de sucre
- 15 g de levure fraîche, émiettée
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 250 g de farine de blé
La garniture à la cannelle
- 80 g d'un mélange de fruits secs
- 60 g de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes
- 25 g de lait
- ¼ - ½ c. à café de cannelle en poudre
Le glaçage
- 80 g de sucre glace
- 20 g de lait
- 1 - 2 gouttes de jus de citron, fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 905.7 kJ / 216.5 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 11.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la banane
1 Std. 50 Min
Delizie al Limone (Biscuits craquants au citron)
1 godz. 30 min
Sirop de gousse de vanille
30 min
Guacamole
5min
Buddha bowl au poulet
1h
Meal Prep - Oeufs | Pain complet à l'épeautre, tartinade d'oeuf à l'avocat, jus de légumes
Brak ocen
Cupcakes Red Velvet végans
4h
Rochers à la banane
15 Min
Kimchi risotto
30 min
Trempette S'mores
Brak ocen
Parfaits Piña colada façon gâteau au fromage
3h 35min
Duo de mini-tresses au beurre
Brak ocen