Mini brioches à la cannelle sur bâtonnet

Mini brioches à la cannelle sur bâtonnet

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 morceaux

Składniki

La pâte
  • 120 g de lait
  • 30 g de beurre en morceaux
  • 50 g de sucre
  • 15 g de levure fraîche émiettée
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 250 g de farine de blé
La garniture à la cannelle
  • 80 g d'un mélange de fruits secs
  • 60 g de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes
  • 25 g de lait
  • ¼ - ½ c. à café de cannelle en poudre
Le glaçage
  • 80 g de sucre glace
  • 20 g de lait
  • 1 - 2 gouttes de jus de citron, fraîchement pressé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 11.4 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 905.7 kJ / 216.5 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 32.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...