Parfait au caramel
TM6

Parfait au caramel

(Brak ocen)

Składniki

La sauce au caramel

  • 250 g de sucre
  • 200 g de crème liquide 30-40% M.G.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
  • 30 g de beurre, froid, en un seul morceau (6 x 4 x 1 cm)
  • 1 c. à soupe de vinaigre

Le parfait

  • 80 g de cacahuètes grillées salées
  • 500 g de crème liquide 30-40% M.G., très froide
  • 5 jaunes d'oeufs

Wartości odżywcze
na 1 part
Kalorie
1801 kJ / 430 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy