Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et plus pour le plan de travail
- 50 g de poudre de cacao
- 300 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La ganache au chocolat
- 200 g de chocolat fondant, en morceaux
- 200 g de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
- 2 jaunes d'oeufs
- 1 oeuf entier
La dorure et le montage
- 1 oeuf entier
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2826 kJ / 679 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 54.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au beurre
50 min
Lasagnes de courgette et poisson
1h
Filet de poulet en sauce aux champignons et pommes de terre
1h
Les gaufres de la foire
3h
Mille-feuille chocolat-caramel
Brak ocen
Lasagne de poisson aux asperges et poireaux
1 godz. 30 min
Gratin de l’armailli
50 min
Biscuits croquants
1 godz. 30 min
Gâteau marbré
2 godz. 10 min
Cupcakes "cerveaux"
1h 40min
Parfait vanille-mascarpone
2h 40min
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40 min