Galette tout chocolat

Galette tout chocolat

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 300 g de farine de blé et plus pour le plan de travail
  • 50 g de poudre de cacao
  • 300 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 2 pincées de sel
  • 150 g d'eau
La ganache au chocolat
  • 200 g de chocolat fondant en morceaux
  • 200 g crème, à fouetter, 30-40% m.g.
  • 2 jaunes d'œufs
  • 1 œuf entier
La dorure et le montage
  • 1 œuf entier
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9.8 g
Kalorie 2826 kJ / 679 kcal
Tłuszcz 54.9 g
Węglowodany 35.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...