![Sopa fría de durazno con calamares Sopa fría de durazno con calamares](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eaf8f042-2d4a-485e-a247-837007d2e311/Derivates/23444595-966a-4c75-abed-17e5a84e7de3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 300 g de durazno, maduro, pelado, sin hueso, en trozos (ver Consejo)
- 100 g de jitomate, maduro, en trozos
- 30 g de pimiento rojo, en trozos
- 30 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 2 - 3 gotas de salsa picante roja, p.ej. Tabasco
- 1 - 2 pizcas de pimienta blanca molida
- 1 cdita de sal
- 400 g de agua
- 100 g de vino blanco
- 1 diente de ajo, pelado
- 250 g de calamares, limpios, en trozos
- aceite de oliva extra virgen, para sazonar (opcjonalnie)
- jugo de limón amarillo, para sazonar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 457.2 kJ / 109.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 821.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gyozas japonesas
50 Min
Arroz glutinoso con mango
8h 45min
Curry de papa (Ala hodi)
40 Min
Gratinado de carne seca con hongos y queso feta
1ωρ. 15 λεπτ.
Risotto al vino tinto
25 Min
Crema de chicharrón
25 Min
Palitos de beicon y cebolla crujiente
1sa 20 dk
Risotto de granada, queso azul y brandy
45 Min
Pasta con anchoas y pan molido
45 Min
Pavlovas con frutos rojos
2 godz.
Mixiotes de carnero
13 godz. 30 min
Dip de ajoblanco
5min