Sopa fría de durazno con calamares

Sopa fría de durazno con calamares

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porciones

Składniki

  • 5 g de hojas de perejil fresco
  • 300 g de durazno maduro, pelado, sin hueso, en trozos (ver Consejo)
  • 100 g de jitomate maduro, en trozos
  • 30 g de pimiento rojo en trozos
  • 30 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 2 - 3 gotas de salsa picante roja, p.ej. Tabasco
  • 1 - 2 pizcas de pimienta blanca molida
  • 1 cdita de sal
  • 400 g de agua
  • 100 g de vino blanco
  • 1 diente de ajo pelado
  • 250 g de calamares limpios, en trozos
  • aceite de oliva extra virgen (opcjonalnie) para sazonar
  • jugo de limón amarillo para sazonar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 821.8 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 457.2 kJ / 109.3 kcal
Tłuszcz 0.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...