Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 300 g de durazno, maduro, pelado, sin hueso, en trozos (ver Consejo)
- 100 g de jitomate, maduro, en trozos
- 30 g de pimiento rojo, en trozos
- 30 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 2 - 3 gotas de salsa picante roja, p.ej. Tabasco
- 1 - 2 pizcas de pimienta blanca molida
- 1 cdita de sal
- 400 g de agua
- 100 g de vino blanco
- 1 diente de ajo, pelado
- 250 g de calamares, limpios, en trozos
- aceite de oliva extra virgen, para sazonar (opcjonalnie)
- jugo de limón amarillo, para sazonar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 457.2 kJ / 109.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 821.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cochinita Pibil Demo
15 Min
Sorbet de pera y vino tinto
20 Min
Arroz de Pulpo
2h 10min
Chilaquiles Rojos
25 Min
Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo
25 Min
Recado rojo
5 Min
Molito de cacahuate y morita
35min
Mermelada de chalote
30min
Margarita de guanábana
5 Min
Camote en espiral y cazuela de pollo
Brak ocen
Pozole Verde
1 Std. 20 Min
Margarita de sandía y mango
5 Min