
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g water
-
600
g pointed cabbage cut in strips
lub savoy cabbage cut in strips - 2 garlic cloves
- 150 g onions quartered
- 150 g carrots cut in pieces (2 cm)
- 150 g tinned chopped tomatoes
- 30 g olive oil
- 100 g smoked bacon diced
- 150 g white wine
- 1 dried bay leaf
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 dried red chilli
- 100 g pork belly, boneless, skinless sliced
- 250 g pork spare ribs
-
1
farinheira sausage
lub 1 smoked pork sausage - ½ chorizo sliced (approx. 100 g)
- 200 - 250 g black pudding (whole)
- 1000 g tinned butter beans rinsed, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 934 kcal / 3904 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Węglowodany
- 38 g