Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g water
-
600
g pointed cabbage, cut in strips
lub savoy cabbage, cut in strips - 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 150 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 150 g tinned chopped tomatoes
- 30 g olive oil
- 100 g smoked bacon, diced
- 150 g white wine
- 1 dried bay leaf
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 dried red chilli
- 100 g pork belly, boneless, skinless, sliced
- 250 g pork spare ribs
-
1
farinheira sausage
lub 1 smoked pork sausage - ½ chorizo, sliced (approx. 100 g)
- 200 - 250 g black pudding (whole)
- 1000 g tinned butter beans, rinsed, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3904 kJ / 934 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 70 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Pancetta Stew
1 Std.
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20min
Salt Cod Fritters
45min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35 Min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 Min
Chicken in Adobo Sauce with Plantain Purée
1 Std. 15 Min
Prawn Chow Mein
45min
Tuna Pasta
30 Min
Couscous with Chicken and Lamb
1h 10min
Artisan Plant Pizza
35 Min
Saffron Chicken Penne
30 Min
Red Bean, Chicken and Sweet Potato Stew
45min