Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-vide Sausage Mixture
- 60 g onions, quartered
- 60 g carrot, peeled, cut in pieces
- 50 g celery, cut in pieces
- 400 g pork sausage meat (see tip)
- 5 g balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches fine sea salt, to taste
- 3 fresh sage leaves
- 2 sprigs fresh rosemary
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder, freshly squeezed (see tip)
Assembly and Serving
- 50 g dry white wine
- 2 Tbsp olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 2 tsp caster sugar
- 1 tsp salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried oregano
- fresh basil leaves, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1811 kJ / 433 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 878 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1 godz.
Spaghetti alla Carbonara
30 min
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55min
Chicken Mushroom Fajitas (TM6)
1 godz.
Surimi Stick Salad (TM6)
15min
Frozen Yoghurt Bark (TM6)
6 Std. 10 Min
Chicken Mushroom Fajitas (TM5)
1 godz.
Polenta with Rich Meat Ragu
1h 10min
Pasta Amatriciana
30 min
Spaghetti Carbonara
40min
Chilli Con Carne
35min
Pulled Pork Burgers
4 Std. 50 Min