Pickled Gherkin Soup - Rassolnik

Pickled Gherkin Soup - Rassolnik

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • pickled gherkins peeled, cut in pieces
    200 g
  • carrots peeled, sliced
    100 g
  • onions quartered
    100 g
  • vegetable oil
    30 g
  • tomato purée
    70 g
  • chicken hearts (see tip)
    300 g
  • pearl barley rinsed, drained
    30 g
  • chicken broth
    1000 g
    1000 g water
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • floury potatoes (e.g. Maris Piper), diced (1 cm)
    300 g
  • black peppercorns
    10
  • dried bay leaf
    1
  • fresh dill roughly chopped, for garnishing
    10 g
    10 g fresh parsley, roughly chopped, for garnishing
  • sour cream for serving
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 272 kcal / 1137 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...