
Urządzenia i Akcesoria
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
pickled gherkins peeled, cut in pieces200 g
-
carrots peeled, sliced100 g
-
onions quartered100 g
-
vegetable oil30 g
-
tomato purée70 g
-
chicken hearts (see tip)300 g
-
pearl barley rinsed, drained30 g
-
chicken broth1000 g
-
fine sea salt½ tsp
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper), diced (1 cm)300 g
-
black peppercorns10
-
dried bay leaf1
-
fresh dill roughly chopped, for garnishing10 g
-
sour cream for serving60 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
1137 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grated Potato Pancakes (TM5)
35 min
Ukrainian dressed herrings
1 godz.
Ukrainian chebureks
1 godz. 35 min
Jack-O-Lantern Stuffed Peppers
1 godz. 30 min
Garlic Turkey Stew
45 min
Potato Pancakes
45 min
Grisons Barley Soup
55 min
Potato and Dried Mushroom Soup
35 min
Borscht
50 min
Beef Goulash Soup
1 godz. 15 min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 godz. 20 min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 min