Urządzenia i Akcesoria
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
pickled gherkins peeled, cut in pieces200 g
-
carrots peeled, sliced100 g
-
onions quartered100 g
-
vegetable oil30 g
-
tomato purée70 g
-
chicken hearts (see tip)300 g
-
pearl barley rinsed, drained30 g
-
1000 g waterchicken broth1000 g
-
fine sea salt½ tsp
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper), diced (1 cm)300 g
-
black peppercorns10
-
dried bay leaf1
-
10 g fresh parsley, roughly chopped, for garnishingfresh dill roughly chopped, for garnishing10 g
-
sour cream for serving60 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
1137 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garlic Turkey Stew
45 min
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2 godz.
Ukrainian chebureks
1 godz. 35 min
Grisons Barley Soup
55 min
Russian Beetroot Salad
1 godz. 10 min
Borscht
50 min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 godz. 20 min
Liver Cake
1 godz. 50 min
Beef Goulash Soup
1 godz. 15 min
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2 godz.
Lentil and Bacon Soup
8 godz. 55 min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 min