Urządzenia i Akcesoria
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
pickled gherkins peeled, cut in pieces200 g
-
carrots peeled, sliced100 g
-
onions quartered100 g
-
vegetable oil30 g
-
tomato purée70 g
-
chicken hearts (see tip)300 g
-
pearl barley rinsed, drained30 g
-
1000 g waterchicken broth1000 g
-
fine sea salt½ tsp
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper), diced (1 cm)300 g
-
black peppercorns10
-
dried bay leaf1
-
10 g fresh parsley, roughly chopped, for garnishingfresh dill roughly chopped, for garnishing10 g
-
sour cream for serving60 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
1137 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ukrainian dressed herrings
1h
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2h
Ukrainian chebureks
1h 35min
Potato Pancakes
45min
Pierogi with Meat
1h
Grisons Barley Soup
55min
Potato and pork rib stew (patatas guisadas con costillas adobadas)
1h
Liver Cake
1h 50min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20min
Beef Goulash Soup
1h 15min
Garlic Turkey Stew
45min
Traditional Austrian Beef Goulash
4h