Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kabeljau
- 100 g Brot, vom Vortag, in Stücken
- 100 g Milch
- 50 g Olivenöl
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Möhren, in Stücken
- 400 g Kabeljau, in Stücken (3 cm)
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
Béchamelsauce und Fertigstellung
- 300 g Milch
- 60 g Mehl
- 30 g Butter
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 200 g Sahne
- 50 g Paniermehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes mit Lachs-Frischkäse-Füllung
1j
Glutenfreie Kürbistarte
3 Std.
Fischcurry
45min
Lachscremesuppe
20min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 min
Käse-Speck-Tortilla
50min
Spaghetti mit Sardellen und Knoblauchbrösel
40min
Winter-Kabeljau
1 Std. 30 Min
Putenfleisch-Bällchen mit Champignonsauce und Süßkartoffeln
45min
Fisch-Reis-Auflauf
1h 20min
Rahmsuppe von Pfifferlingen mit gebratenem Porree
25 menit
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30min