Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 450 g rote Zwiebeln, halbiert
- 80 g Schinkenwürfel
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ½ EL Kräuter der Provence
- 200 g Rotwein
- 100 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, mit Schale, in Würfeln (3 cm)
- 4 - 5 Hähnchenoberschenkel, ohne Haut (ca. 550 g)
- 250 g frische Pilze, geviertelt
- 1 EL Petersilie zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Linsen-Apfel-Eintopf mit Schweinefleisch
55 min
Winterlicher Hähnchen-Bohnen-Topf
1 Std.
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50min
Pilz-Kartoffel-Suppe
25 Min
Ungarisches Letscho
50min
Lammeintopf mit Paprika
50min
Kaninchen in Tomatensauce
50min
Gulasch-Kartoffel-Topf
1 Std.
Wildragout
1 Std. 15 Min
Gekochtes Rindfleisch mit Braterdäpfeln und Wurzelgemüse
1 Std. 15 Min
Italienisches Gulasch
2h
Gefüllte Hähnchenbrust mit Pflaumensauce
1 Std.