Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Kaninchenfleisch, in Stücken (2-3 cm)
- Wasser für das Kaninchenfleisch
- ½ TL Salz und etwas mehr für das Kaninchenfleisch
- 3 EL Weißweinessig
- 40 g Öl
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 Zwiebel, in Ringen
- 2 Lorbeerblätter
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 5 Basilikumblätter, frisch
- 2 Gewürznelken
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Staudensellerie, in Stücken
- 70 g Möhren, in Stücken
- 100 g grüne Paprika, in Stücken
- 50 g Schinkenspeckwürfel
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1535 kJ / 366 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Irish Stew
1h 30min
Fischsuppe mit Gemüse
35min
Forellen mit Sauce Hollandaise
55min
Schweinerippchen süß-sauer mit Reis
2 Std. 25 Min
Kaninchen-Terrine
1 Std. 10 Min
Kaninchen in Tomatensauce
50min
Lammkeule alla Romana
2h 15 min.
Borschtsch mit Rindfleisch
1 Std. 10 Min
Geflügelleber-Pastete
1 Std. 10 Min
Gefüllte Ente
3u. 15min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15min
Kaninchen in Barolosauce
1h 15min