Wersje kompatybilne
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour le pain
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de farine de seigle
- 300 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel
- 2 c. à soupe de graines de pavot
- 2 c. à soupe de graines de tournesol
- 2 c. à soupe de graines de sésame
- 1 c. à café de graines de pavot, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1536 kJ / 361 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 58.2 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain complet
5h
Pain au lait (Simplicité)
2 godz. 20 min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain vapeur à l'épeautre
1ч. 30 мин.
Pains turcs
2 Std. 15 Min
Pain express (Simplicité)
1h 15min
Pain complet rapide
1h 20min
Pain complet ultra-moelleux
2 Std. 15 Min
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain aux graines
5h
Pain au yaourt
1 godz. 50 min