Wersje kompatybilne
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour le pain
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de farine de seigle
- 300 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel
- 2 c. à soupe de graines de pavot
- 2 c. à soupe de graines de tournesol
- 2 c. à soupe de graines de sésame
- 1 c. à café de graines de pavot, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1536 kJ / 361 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 58.2 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Pain complet ultra-moelleux
2 godz. 15 min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Baguette express
2 Std. 35 Min
Pain ciabatta
3 godz. 45 min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain complet
5h
Pain Cocotte
3h
Pain express (Simplicité)
1 Std. 15 Min
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Pain aux graines
5h
Pain aux céréales
3h 30min